Het vierde gezinsmoment over het leven van Daniël ging over het schrift op de muur. Het teken aan de wand, zouden we het kunnen noemen.
We begonnen het gezinsmoment met de vraag: ‘Denk jij wel eens: Ik weet dat er in de Bijbel staat dat ik bijvoorbeeld niet moet liegen, maar ik trek me er niets van aan? Ik wil doen waar ik zelf zin in heb!’ Nadat we hier een open gesprek over hadden gehad, zei ik dat we vandaag ook hoorden over iemand die God niet zo serieus nam, maar het zelfs waagde om Hem uit te dagen.
Hierna vertelde ik het verhaal van koning Belsazar die feest viert terwijl de Meden bezig zijn de stad in te nemen. Niet bepaald de geschikte tijd om feest te vieren! Tijdens het feest laat hij de zilveren bekers en andere spullen uit Jeruzalem, uit de tempel halen en men drinkt eruit terwijl de afgoden geprezen worden. Plotseling verschijnt er een hand die een tekst op de muur schrijft. De koning wil weten wat het teken betekent, maar niemand kent de betekenis. Daniël wordt gehaald en hij kan de tekst uitleggen. Hierna wordt de stad ingenomen en de koning wordt gedood. De les van deze geschiedenis is dat God wil dat we Hem gehoorzamen en Hem alleen eren.
Als verwerking hadden we deze kleurplaat. Met de oudere kinderen deden we de verwerking van Ikeg, deze kun je hier vinden op bladzijde 82. De teksten had ik in een Word documentje gezet met onder elke tekst ruimte om te schrijven. Ik ben dus vergeten het documentje op te slaan, vandaar deze beroerd slechte foto om te laten zien wat ik bedoel:
Vooral de opdracht voor de oudere kinderen was mooi en opbouwend. Een mooie opstap naar wat meer ‘Bijbelstudie’. Het wordt inmiddels voor ons best zoeken naar de invulling die voor alle kinderen passend is. De jongste is 1 en de oudste is 12. De jongste hoeft natuurlijk niet mee te doen, hij zit er wel bij en rommelt wat. Maar de kinderen van 3 tot 12 willen we wel allemaal wat mee geven en aan proberen te spreken. Dan is verschillende verwerkingen een fijne oplossing.
In Hem verbonden,
Mirjam